Ръководство за класифициране на сладководни води
PearlsOnly използва системата за класифициране на качеството на перлите AAAA, за да класифицира своите сладководни перли.
Всички сладководни перли се класифицират и се оценяват според следните стойностни фактори:
- блясък
- Повърхност
- Форма (закръгленост)
Всички сладководни перли в PearlsOnly се оценяват по 3 фактора на стойността.
|
|
Обща оценка
Използвайки системата за класифициране на качеството AAAA Pearl, общата оценка предлага НАЙ-ВИСОКА стойност за нашите клиенти, тъй като някои фактори на стойността могат да бъдат по-високи от общата оценка.
Точно както в примера вдясно , перлената огърлица има AAAA Luster и AAAA Shape, но все пак й се присвоява само степен AA, тъй като повърхността е AA.
|
Степен на формата
Перлите растат в различни форми, от барокови до идеално кръгли и някъде между тях. Закръглеността на перлата може да бъде много малка, но тези перли, достигащи перфектната закръгленост, имат и най-скъпата цена.
|
Несиметрични, не-кръгли-леко неправилни
Закръглени за случаен наблюдател, лека не-кръгла симетрия
Перлите са със сферична форма
Перлите са с почти перфектна сферична форма
Неправилна форма с нетипичен растеж
Капковидна форма, идеална за висулки и обеци
Овална (копче) форма, идеална за удобни обеци
|
|